VANLIGA FRÅGOR

Vad är det här?

Breakout Sweden är ett nytt rymningsspelcenter, beläget i centrala Helsingborg. Rymningsspel är en interaktiv social spelupplevelse där du och dina lagkamrater har 60 minuter på er att arbeta tillsammans och tänka kreativt för att lösa gåtor och uppdrag i ett stängt rum. Olika föremål i spelet ger er ledtrådar och koder som hjälper er att rymma från rummet.

Vem passar det för?

Vem som helst kan spela! Det enda du behöver är påhittighet och samarbetsvilja. Spelet innebär ingen ansträngande fysisk aktivitet. Målet är att ha roligt tillsammans med vänner, familj, klasskamrater eller kollegor.

Är spelen svåra att spela?

Spelen är utmanande men du behöver inga särskilda förkunskaper för att kunna lösa gåtorna. Sunt förnuft, god kommunikation och teamwork är allt som krävs för att rymma från rummet. Spelets svårighetsgrad kan anpassas efter den spelande gruppen.

Kommer vi verkligen att bli inlåsta?

Rummen är inte låsta och du kan lämna spelet när du vill.

Jag har klaustrofobi, kan jag spela?

Rummen är relativt rymliga och du kommer inte att utsättas för stängda eller trånga utrymmen. Spelen övervakas av personal som alltid är redo att rycka in vid behov.

Vilket rum ska vi boka?

Alla rum har olika teman och det är svårt att på förhand avgöra vilket som kommer att bli just ditt favoritspel. Vi är övertygade om att du kommer att få en fantastisk upplevelse oavsett vilket spel du väljer. Spelets svårighetsgrad kan anpassas efter den grupp som spelar.

Kan barn också spela?

Alla barn under 15 år är välkomna att spela men måste åtföljas av en vuxen. Spelen är anpassade för vuxna och kan av yngre barn upplevas som alltför utmanande. Barn under 8 år betalar ej. 

Är det möjligt att boka speciella evenemang på spelcentret?

Ja, vi hjälper er att göra ert evenemang till en spännande och minnesvärd upplevelse, oavsett om det är en after work, teambuilding, möhippa, svensexa eller födelsedag. Kontakta oss för att arrangera ditt evenemang.

Ta med sig alkohol?

Alkohol och droger är inte tillåtna på spelcentret. Deltagare påverkade av alkohol eller droger kommer inte att tillåtas spela. Vid dessa fall utgår ingen återbetalning.

Hur många kan delta?

Ett lag bestående av 3- 4 deltagare är idealt. Det minsta antalet deltagare är 2 spelare och som flest kan 5 personer spela. Antalet deltagare kan variera mellan rummen, se rumsanvisningar för mer information.

När ska vi vara där?

Spelet startar på den bokade tiden. Vi rekommenderar att ni anländer ca 10 minuter innan bokad tid. Vid försening riskerar den totala speltiden att påverkas. 

Var ligger spelcentret? Var finns parkering?

Spelcentret ligger nära Helsingborgs stadsteater, bara 8 minuters gångavstånd från Knutpunkten, Helsingborgs centralstation. Det finns många parkeringsplatser på intilliggande gator och även framför spelcentret.

Hur mycket kostar det?

Priset för ett spel varierar beroende på gruppens storlek. Ju fler som deltar i spelet, desto lägre blir priset per deltagare. Spelcentret är stängt på måndagar. Klicka här för att se det exakta priset på ditt valda rum.

Någon annan fråga?

Skicka ett mail till [email protected]